BDSM info

Wat is BDSM?

Sinds 50 Tinten Grijs lijkt iedereen zich ineens af te vragen wat BDSM nu eigenlijk is. Draait het alleen om de pijn en onderdanigheid of beleven mensen hier ook plezier aan? Het is een vraag die moeilijk te beantwoorden is, want elke BDSM’er vindt weer iets anders. Voor de een draait het om extreme pijn, voor de ander juist om extreem genot.

bdsm_cuffs

Waar staat BDDSSM oftewel BDSM voor?


BDSM een beknopte uitleg

De meeste mensen kennen de afkorting SM. Dankzij het boek is de term BDSM inmiddels misschien wel net zo bekend. De volledige term is BDDSSM. Dat staat voor Bondage (vastbinden) Discipline (het leren hoe iemand zich moet gedragen) Dominantie Submissie (de ongelijke verhouding van de Dom en Sub) Sadisme (Pijn) Masochisme (het genieten van pijn en vernedering). Afgekort is dit dus BDSM.

Dominantie en onderdanigheid

Voor iedereen is het anders, maar voor bijna alle BDSM beoefenaars geldt de ongelijke verhouding als een belangrijk onderdeel. Bij BDSM is er Dominante (Dom) en een onderdanige (Sub). Doormiddel van discipline (meestal door te straffen met pijn en vernedering) ‘leert’ de Dom aan de Sub hoe die zich moet gedragen. Al is dit voor iedereen weer anders, over het algemeen geldt dat de Sub zich overgeeft aan de Dom. Mocht de Sub iets doen wat de Dom niet leuk of lekker vindt, dan wordt de Sub gestraft. Vaak gebeurt dit straffen met behulp van tools en toys die pijn doen. De zweep en tepelklemmen zijn daarom toys die al snel geassocieerd worden met de BDSM wereld.

Van kinky seks tot extreme BDSM
BDSM is dus voor iedereen anders. Voor de een is het kinky seks waarbij een van de twee wordt vastgebonden of geblinddoekt. Voor de ander gaat het veel verder en is het pas BDSM wanneer er bloed in zicht is. De een maakt graag gebruik van seks toys als zwepen en tepelklemmen, terwijl de ander liever items als riemen en stropdassen gebruikt.

logo-kinky-devils2